zondag 10 april 2016

Bakzaterdag: Worteltaart met limoenglazuur / Morotskaka med limetopping


Hej hej!

Afgelopen zaterdag was het weer tijd om iets te gaan bakken samen met Saskia van Saspiration. De tentamenweek is weer voorbij, en dit mocht gevierd worden!
We kozen dit keer om een worteltaart te gaan maken. Ik kende dit al en heb het al een paar keer in Zweden gebakken, Saskia kwam er als eerste mee in aanraking bij de high tea.
We hebben gekozen om de worteltaart met limoenglazuur van de Allerhande te gaan maken.



Wat heb je nodig:
- Een browniebakvorm
- Bakpapier
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 mespunt zout
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 500 gram winterpeen
- 95 gram pistachenoten
- 185 gram roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- 1 limoen


Wat moet je doen:
Taart:
1. Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom.
3. Voeg daarna het zout en de koek- en speculaaskruiden toe.
4. Pak een andere kom en doe daar de basterdsuiker, eieren en olie in. Mix dit 3 minuten met een mixer.
5. Schil en rasp vervolgens de winterpeen en voeg deze toe aan de mix samen met de pistachenoten. Doe hier ook de bakmeel/bakpoeder mix bij en meng het door elkaar met een spatel tot een glad beslag.
6. Verdeel de mix gelijkmatig over de bakvorm en bak de worteltaart circa 45 minuten in het midden van de oven.
7. Laat de taart daarna een uur afkoelen.



Glazuur:
8. Meng de roomkaas en poedersuiker door elkaar.
9. Rasp op een schaaltje de schil van de limoen, en pers de vrucht uit.
10, Voeg het sap toe aan de mix en roer het even door.
11. Verdeel het glazuur mengsel over de taart heen en gebruik de limoenrasp als decoratie.
12. Snijd de taart aan en geniet!





De smaak van deze worteltaart is erg lekker, vooral die glazuur met limoen maakt het helemaal af. En als je bang bent dat je de wortel terug proeft: dat is niet zo, je proeft meer een soort van kaneelcake. Jammer genoeg was bij ons de taart een beetje compact aan de binnenkant, alsof het toch nog niet helemaal goed gebakken was. Raar, want toen we een satéprikker er in stopten was deze droog. Misschien kom het door het bakpapier wat ik de vorm moest, je kan natuurlijk ook gewoon de vorm invetten met boter. De volgende keer zal ik het dus ietsje langer in de oven laten staan en de bakvorm invetten met boter en eventueel nog een ei toevoegen voor het luchtige effect.

Hejdå!
Xx Carmen


SV: Hej hej! Förra lördagen var det dags att baka med min bästa kompis. Denna gången bakade vi en morotskaka met limetopping.

Vad behöver man:
- bakform/långpanna
- bakplåtspapper
- 225 gram mjöl
- 3,5 tsk bakpulver
- 2 tsk pepparkakskryddor
- 1 kryddmått salt
- 200 gram socker
- 3 ägg
- 150 ml solrosolja
- 500 gram morötter
- 95 gram pistaschnötter
- 185 gram philadelphiaost naturell
- 150 gram florsocker
- 1 lime

Det här ska man göra:
1. Sätt ugnen på 180 grader och lägg bakplåtspapper i bakformen/långpannan.
2. Sikta mjölen och bakpulvret i en bunke. Tillsätt saltet och pepparkakskryddorna.
3. Rör sockret, oljan och äggen ner i en annan bunke. Vispa 3 minuter med elvisp.
4. Skala och riv morötterna och vänd tillsammans med pistischnötterna ner i smeten. Rör om. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör om väl.
5. Häll smeten i bakformen/långpannan och sätt i mitten av ugnen för ungefär 45 minuter. Låt kakan sedan kyla ner i ungefär en timme.
6. Blanda osten och florsockret i en bunke. 
7. Riv limeskalen och lägg åt sidan. Pressa ner limesaften i toppingen och rör om.
8. Fördela toppingen över kakan och strö över limeskalen.

In samenwerking met Saspiration!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten