vrijdag 9 mei 2014

Uitstapje: Loppis in Ronneby

Hej hej!

Zondag was ik naar de loppis in Ronneby geweest. Nu zullen jullie wel denken: Wat is een loppis? Dat ga ik aan jullie uitleggen!
Hier in Zweden is het heel normaal om in je schuur of garage oude spullen neer te zetten om te verkopen, een soort van eigen rommelmarktje dus. Dit heet loppis en in de zomer zie je veel bordjes langs de kant van de weg staan met een pijl die wijst waar je heen moet rijden om bij die loppis te komen. Soms ligt het huis aan de weg en ben je er zo, soms ligt het huis een paar kilometer het bos in en moet je een eindje rijden voordat je er bent.

De loppis in Ronneby is ietsje anders, hier komen namelijk allemaal mensen bij elkaar en is er 1 terrein waar de loppis gehouden wordt. In Ronneby wordt er elke zondag van 9.00-15.00 uur loppis gehouden in het Brunnspark.
Ronneby is een plaats in Blekinge in zuid Zweden. Het Brunnspark (bronpark) is een park dat in het gebied van Ronneby Brunn ligt. Vroeger was Ronneby Brunn een wellness center. Er was een hotel en bronnen met water rijk aan ijzer waarin gebadderd werd. Ook was er een badhuis, een restaurant en mooie villa's waar de bezoekers in konden overnachten.
In de Brunnshallen en daar buiten wordt nu de loppis gehouden.




Het oude badhuis staat er ook nog steeds, deze wordt nu als café, jeugdherberg en conferentielokaal gebruikt.

Het oude badhuis




Als jullie in de buurt van Ronneby zijn op een zondag moeten jullie naar de loppis in het Brunnspark, je kan er altijd wel wat leuks vinden! Ook kan je een wandeling maken in het Brunnspark of er lekker gaan picknicken!

Xx Carmen

2 opmerkingen:

  1. Jaa! Loppisen zijn echt mega schattig :3 Zouden ze in Nederland ook moeten doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Loppisen zijn altijd zo leuk! En je vind er altijd wel wat, haha :)

      Verwijderen