dinsdag 15 november 2016

Recept: Mega gevulde kruidnoten

Hej hej!

Nu Sinterklaas weer in het land is kreeg ik weer helemaal zin om iets met speculaas/kruidnoten te bakken. Na wat rond te hebben gekeken op Pinterest, kwam ik gevulde kruidnoten tegen. Kruidnoten gevuld met amandelspijs, klinkt goed! Vandaag deel ik het recept met jullie!


Wat heb je nodig:
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram boter
- 5 theelepels speculaaskruiden
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 6 eetlepels melk
- 1 pakje amandelspijs (300 gram)

Wat moet je doen:
1. Mix de boter en bruine basterdsuiker romig in een kom
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de amandelspijs) en mix alles goed door elkaar
3. Kneed het geheel tot een mooi deeg met je handen. Leg het deeg even in de koelkast om op te stijven, dan is het straks wat makkelijker om mee te werken
4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
5. Snijd de amandelspijs in kleine blokjes. Draai hier kleine balletjes van
6. Kneed het deeg nog even goed door
7. Pak een klein stukje deeg en maak hier een balletje van dat net iets groter is dan het balletje van amandelspijs
8. Druk het deeg plat en leg er het balletje van amandelspijs is
9. Vouw het deeg dicht, draai tot een mooi rond balletje en leg deze op de bakplaat


10. Ga zo door totdat het deeg op is en de bakplaat gevuld is
11. Bak de gevulde kruidnoten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten gaar
12. Laat ze afkoelen op de bakplaat en eet smakelijk!
Bron



Mmm, wat zijn ze lekker geworden! Van buiten lekker knapperig, van binnen heerlijk zacht. Precies een goed formaat, de smaak van de speculaaskruiden en de amandelspijs proef je goed terug. Echt een aanrader! Leuk om te maken voor tijdens pakjesavond of gezellig met vrienden/vriendinnen.

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten