zaterdag 26 november 2016

Recept: Appel-boterkoek

Hej hej!

Afgelopen weekend had ik weer zin om iets te bakken. Aangezien het herfst is en ik erg van gebak met appel houd, koos ik dit keer om een appel-boterkoek te gaan bakken. Vandaag deel ik het recept en het resultaat met jullie!


Wat heb je nodig?
- 220 gram boter (kamertemperatuur)
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 250 zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 100 ml melk
- 3 appels
- 1-2 theelepels kaneel
(evt. rozijnen)

Wat moet je doen?
1. Was de appels en snijd ze in vier parten. Verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes
2. Meng de appelschijfjes met 50 gram suiker en 1-2 theelepels kaneel
3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde vorm of quichevorm van 28cm in diameter in met 20 gram van de boter'
4. Mix 200 gram boter met 100 gram suiker
5. Voeg al kloppend de eieren toe
6. Voeg vervolgens ook het zelfrijzend bakmeel en het zout toe
7. Spatel dit voorzichtig door het boter-suiker-mengsel
8. Voeg de melk toe en roer alles tot een glad beslag
9. Meng 2/3 van de appelschijfjes door het beslag (voeg eventueel ook wat rozijntjes toe)
10. Schep het appelbeslag in de vorm en leg de overige appelschijfjes in een cirkel op het beslag
11. Bak de appel-boterkoek 40 minuten in het midden van de oven
12. Laat afkoelen, eet smakelijk!
Bron




Mmm, lekker! Het is alleen niet echt een boterkoek, maar meer een ronde appelcake. Boterkoek is toch wat vaster, terwijl deze juist best wel luchtig is. Niet erg, want hij smaakt wel echt heel erg lekker! Je proeft de appel en de kaneel goed terug en de cake is lekker romig door de hoeveelheid boter die er in zit.

Hejdå!
Xx Carmen

2 opmerkingen: