zondag 18 december 2016

Allerhande Kerstfestival | 2016

Hej hej!

Afgelopen zondag was ik samen met Saskia en haar zusje naar het Allerhande Kerstfestival geweest! Vorig jaar waren wij hier ook heen geweest en toen vonden wij het echt ontzettend leuk. Zodra wij zagen dat het dit jaar weer georganiseerd werd, hebben wij meteen kaartjes gekocht! Net zoals vorig jaar was het festival in het Spoorwegmuseum in Utrecht, een hele mooie locatie. Het festival was van vrijdag t/m zondag en is bedoeld om inspiratie op te doen voor de feestdagen, zowel op het gebied van eten als op het gebied van interieur/styling.

Wij waren rond 11:15 uur bij het Spoorwegmuseum. Vanaf Utrecht Centraal reden pendelbussen, super handig en goed geregeld! Na het scannen van het ticket mochten we naar binnen en kon het inspiratie opdoen beginnen.
Net zoals vorig jaar was het festival weer opgedeeld in verschillende thema's: ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, winter bbq, borrelplein, chocowereld en winterpret.

Ons avontuur begon bij 'Ontbijt'. Hier was meteen al veel te proeven. Er stonden verschillende kraampjes met allemaal lekkere kazen. Ook was er kerststol te proeven. Pijnenburg had een hele kerstboom van ontbijtkoekjes gemaakt. Er lagen allemaal kleine krentenbolletjes waarin room zat en galzuur op de bovenkant, net een gebakje. Ook waren er verschillende sandwiches te krijgen.




Hierna zijn we naar 'Winterpret' buiten op het plein gegaan. Hier stond een draaimolen, een Chocomel hut, vuurkorven waar je marshmallows kon roosteren, een curlingbaan en een kraampje waar je kaasfondue kon eten. Bij de hut van Chocomel kon je een leuke foto maken en een warme kop chocomel halen waar je zelf een lekkere topping op kon doen.




Bij het 'Voorgerecht' was het echt ontzettend druk. Er stonden verschillende kraampjes in een smal gangetje, waardoor je helemaal niet goed kon zien wat er allemaal stond en wat je allemaal kon proeven. Erg jammer. Wel zijn we daar op de foto geweest in een arrenslee!

In het grote deel van het museum was het 'Hoofdgerecht', qua drukte viel het hier gelukkig wel mee. Er stonden muren vol met gekleurde groente en fruit, ontzettend mooi om te zien. Bij de koelingen stonden mensen allemaal lekkere gerechtjes klaar te maken. Zo was er vis, wild, vlees, aardappel, groente en nog veel meer. Aangezien ik echt een visliefhebber ben, ging ik daar meteen naartoe. Hier kon je heerlijke Hollandse garnaaltjes met saus en roerbakgarnalen gebakken in knoflookolie proeven! Tevens was er hertenbiefstuk, kiprollade, sushi, rosbief en zalm in bladerdeeg.




Buiten was er ook nog de 'Winter BBQ', echt iets nieuws op het gebied van kersteten. Ook hier was het weer ontzettend druk, maar het broodje hamburger zag er zo lekker uit, dat we toch maar even in de rij gingen staan. Verderop zag ik ook pulled pork en gebakken groenten, het zag er allemaal erg lekker uit. De winter bbq is echt een trend aan het worden. Nu de winters niet meer zo heel koud zijn, kan je net zo goed even de bbq aandoen om een lekker stukje vlees te bakken.



We gingen weer naar binnen, naar mijn favoriete deel: 'Nagerecht'! O wat zagen al die toetjes er mooi en lekker uit! Ik keek mijn ogen uit. Natuurlijk wilde ik alles even proeven, mmm wat waren de toetjes lekker!


Bij de tent van Perla kon je je eigen koffie maken. Je moest aangeven hoe jij je koffie het liefst drinkt: sterk of medium, met of zonder melk enz. Na het beantwoorden van deze vragen kreeg je een cupje mee en kon je daar zelf je eigen koffie mee zetten. En ja hoor, de koffie was heerlijk :)
Aan de muur hing een ontzettend leuke DIY, namelijk een lichtjesslinger gemaakt met koffiecupjes. Aangezien wij daar een tijdje naar bleven kijken en er foto's van maakten, vroeg een jongen van Perla of wij het misschien thuis ook zouden willen maken. Wij zeiden ja en kregen een hele zak vol met koffiecupjes mee naar huis!


Tot slot zijn we naar het 'Borrelplein' gegaan, waar allemaal lekkere snacks, drankjes en muziek was. Natuurlijk moesten we ook allemaal nog even op de foto bij de enorme kerstboom in de hal. Ook vond ik het karretje van DE echt ontzettend leuk en schattig aangekleed.


Het was weer een ontzettend leuke dag met heel veel lekker eten. Helaas was het op sommige plekken ontzettend druk, waardoor we niet alles gezien en geproefd hebben. Ondanks de drukte vond ik het een geslaagde dag en zou ik zo weer gaan. Ik heb weer lekker veel inspiratie opgedaan voor de feestdagen.

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten