Hej hej!
Vandaag heb ik weer iets heel lekkers voor jullie! Amandelspeculaas, chocolade en amandelen, klinkt lekker toch? Een heerlijk winters taartje dat snel en gemakkelijk te maken is.
Wat heb je nodig?
- 25 amandelspeculaasjes
- 100 gram boter
- 300 gram melkchocolade
- 200 ml slagroom
- 100 gram amandelen
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 60 ml water
- 35 gram suiker
Wat moet je doen?
1. Verkruimel de amandelspeculaasjes in een keukenmachine of leg ze in een plastic zakje met een theedoek eromheen en sla er met een deegroller op
2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
3. Vet een bakvorm in (zelf gebruikte ik er eentje met een diameter van 22cm)
4. Voeg de speculaaskruimels bij de gesmolten boter en roer alles goed door elkaar
5. Giet de kruimels in de ingevette bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel
6. Klop de slagroom totdat het stevig is
7. Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf goed doorroeren zodat de chocolade niet aanbrandt
8. Spatel de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom totdat er een mouse ontstaat
9. Giet de mouse in de taartvorm en zet de taart in de koelkast
10. Zet een pannetje met water, suiker en speculaaskruiden op een middelhoog vuur. Roer alles even goed door elkaar
11. Voeg de amandelen toe
12. Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken. Blijf de hele tijd goed roeren, zodat op alle amandelen een suikerlaagje komt. Op het eind moet het een soort stroop zijn
13. Laat de gesuikerde amandelen afkoelen op een bakpapiertje
14. Verdeel de amandelen over de taart
15. Laat dit winterse taartje minimaal 4 uur tot een nacht opstijven in de koelkast
Eet smakelijk!
Mmm, ontzettend lekker is dit taartje! De koekbodem is lekker knapperig en smaakt naar speculaas. De chocolademouse is echt lekker, helemaal in combinatie met de bodem. De amandelen maken het geheel af en geven een extra bite. Makkelijk, snel, simpel en super lekker. Zeker een aanrader!
Hejdå!
Xx Carmen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten