Zoals jullie in mijn vorige bericht konden lezen, ben ik op rondreis geweest door Sri Lanka. Het reisverslag van de eerste dagen kan je hier lezen. Vandaag wil ik het reisverslag van de volgende dagen met jullie delen. We maakten onder andere een safaritocht, beklommen de hoogste rots van Sri Lanka en zagen we ontzettend veel olifanten!
Dag 3:
Op de derde dag ging de wekker al om 5:00 uur! Vandaag was het tijd om op safaritocht te gaan! Met ze allen gingen we op weg in het donker. Eerst reden we met de bus naar het Wilpattu National Park. Dit nationale park is niet zo toeristisch. Aangekomen bij de ingang van het park werden we verdeeld over een paar jeeps. Het waren pick-up jeeps waarbij in de laadruimte allemaal stoelen waren bevestigd. Het was tijd voor de safari!
Wilpattu is een heel bebost nationaal park met verschillende beesten. Kleine zandpaadjes zijn gemaakt om de jeeps overheen te laten rijden. In dit park is niet zoveel groot wild te zien, wel zijn er heel veel vogels en wat kleiner wild zoals hertjes, marters en varanen. Zelf zagen wij ook in de verte een zwarte lippenbeer, een zeldzame beer die in Sri Lanka leeft. Jammer genoeg konden wij hier geen foto van maken.
Dag 4:
Ook deze dag moesten we weer op tijd wakker worden. Vandaag was het tijd om de hoogste rots van Sri Lanka te gaan beklimmen, namelijk de leeuwenrots Sigiriya. Ook deze plek staat weer op de werelderfgoedlijst. Vroeger was hier een complex, gebouwd door koning Kassapa I. Boven op de rots was vroeger een paleis met zwembad, de ruïnes van dit paleis zijn op de top van de berg nog te zien. Rondom de rots waren vroeger verschillende tuinen, muren en grachten. De rots is te beklimmen via verschillende trappetjes en gangetjes. Op ongeveer 1/3 hoogte zijn de Wolkenmeisjes te zien, schilderingen van de vrouwelijke bedienden van de koning. Ook kan je langs de spiegelwand lopen, een muur die net zoveel glinstert als een spiegel.
Na even uitrusten en lunchen, was het alweer tijd voor de volgende excursie. In de middag reden we naar Minneriya National Park. Dit park bestaat uit verschillende gebieden, zo was er een heel groot meer maar ook veel grasland, struiken en bossen. Dit nationale park staat bekend om de olifanten, er leven hier namelijk wel honderden olifanten! Echt waar, ik denk dat wij wel 200 olifanten gezien hebben, zoveel waren er. Het was echt ontzettend gaaf om al die olifanten van zo dichtbij te zien.
- Misschien dat jullie het wel hebben opgemerkt bij de foto's hierboven, namelijk dat de olifanten bijna tot geen slagtanden hebben. Dit geldt ook voor de mannetjes. Een vrouwtjesolifant heeft een rechte rug en is een beetje vierkant van achteren. Het mannetje ziet er wat anders uit, hier gaat de rug namelijk steil naar beneden aan de achterkant. In Sri Lanka leven de Ceylon-olifanten, deze zijn een stuk kleiner dan de Afrikaanse en hebben dus bijna tot geen slagtanden.
- Nog iets wat jullie misschien is opgevallen, is dat de meeste borden in drie talen zijn geschreven. Zo staat alles eerst in het Singalees, ongeveer 3/4 van de bevolking spreekt deze taal. Vervolgens komt het Tamil, deze taal stamt af uit India. Tot slot staat het ook nog eens in het Engels, veel mensen spreken dan ook Engels, zowel in de steden als op het platteland.
- De wilde dieren die in Sri Lanka voorkomen zijn onder andere: Ceylon-olifant, luipaard/panter, lippenbeer, jakhals, waterbuffel, herten, mangoest, apen en de vliegende hond.
- Ook komen er heel veel vogels voor in Sri Lanka, namelijk wel 400 soorten. De volgende soorten zijn onder andere te zien: wilde hanen, wilde pauwen, witte reigers, ijsvogeltjes, neushoornvogels, pelikanen en veel havikachtige roofvogels.
- De reptielen die in Sri Lanka voorkomen zijn: krokodillen, varanen, python en zeven verschillende soorten zeeschildpadden. Ook zijn er verschillende soorten kikkers te vinden.
Hejdå!
Xx Carmen
Wauw super mooi!
BeantwoordenVerwijderenDank je! Was inderdaad een hele mooie rondreis! :)
Verwijderen