woensdag 31 augustus 2016

Recept: Rode linzensoep // Röd linssoppa

Hej hej!

Vandaag heb ik weer een lekker Zweeds receptje voor jullie, namelijk voor een lekkere linzensoep! Deze soep at ik toen ik nog in Zweden woonde en maak ik telkens als ik terug ga naar Zweden. Het is een soep die goed vult, waar veel smaak aan zit en heel makkelijk en snel te maken is!

Hej hej!
Idag har jag ett recept för er, nämligen på en linssoppa. Denna soppan har mycket smak, är väldig enkel att laga och är mäktig.

Wat heb je nodig (4 porties):
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 liter groentebouillon (1 liter heet water met daarin 2 blokjes groentebouillon)
- 2 deciliter rode linzen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 laurierbladeren
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel rode wijnazijn
- 1/2 theelepel tijm
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel zout

Wat moet je doen:
1. Snijd de ui in kleine stukjes
2. Bak de ui in de olie
3. Voeg de groentebouillon toe
4. Was de linzen, laat uitlekken en voeg deze toe in de pan
5. Voeg vervolgens ook de paprikapoeder, laurierbladeren en tomatenblokjes toe
6. Laat het geheel zo'n 10 tot 15 minuten koken, met de deksel op de pan
7. Pers de knoflookteentjes in de pan en voeg de rest van de ingrediënten ook toe
Eet smakelijk!


Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 10 dl grönsaksbuljong (10 dl kokt vatten med 2 bitar grönsaksbuljong)
- 2 dl röda linser
- 2 tsk paprikapulver
- 2 lagerblad
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1/2 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 1 tsk salt

Så här ska man göra:
1. Skala och hacka löken
2. Fräs löken i oljan
3. Tillsätt grönsaksbuljong
4. Skjöl linserna
5. Tillsätt linser, paprikapulver, lagerblad och krossade tomater
6. Låt koka 10 till 15 min under lock
7. Tillsätt pressad vitlök, vinäger, timjan, basilika och salt
Smaklig måltid!


Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten