donderdag 26 juni 2014

Londen dag 3

Hej hej!

De derde dag in Londen begon met een busreisje naar St Paul's Cathedral. We stonden in de rij om naar binnen te gaan toen een medewerkster zei dat de London Pass niet meer samenwerkt met de kathedraal, dus gingen we maar weer weg.



We besloten om naar Westminiser Abbey te gaan. En wauw, wat was dat een mooi gebouw zeg! Van buiten, maar al helemaal van binnen. Jammer genoeg mocht je binnen geen foto's maken, maar het was er ontzettend mooi met allemaal verschillende kleuren en vlaggen en mooi bouwwerk.


De binnentuin
Aangezien we in Engeland waren moesten we natuurlijk een Afteroon Tea doen! Dit hebben we gedaan in het restaurant van Westminister Abbey, en het was zo ontzettend lekker! Iedereen kreeg een pot thee en een etachere met sandwiches, scones en zoete gebakjes.
Wat een leuk servies!


Mmm het was heerlijk!

Na ons buikje vol te hebben gegeten gingen we weer op pad. We gingen naar Kensington Palace, het paleis waar prinses Diana gewoond heeft. 




Daarna zijn we naar Wellington Arch geweest, een triomfboog in Hyde Park Corner. We konden hier naar boven en vanaf daar had je uitzicht op Hyde Park en de weg naar Buckingham Palace.

De weg naar Buckingham Palace
Toen wij daar boven stonden gebeurde er nog wat grappigs. We waren aan het kijken naar de weg die je hierboven ziet en plotseling hoorde we sirenes en gefluit. Er kwam en politieagent op een motor aangereden die het verkeer van de linkerkant tegenhield. Achter hem kwamen nog twee politieagenten op motoren en twee auto's met zwaailichten, deze mochten zo doorrijden. Daarna mocht de rest van het verkeer weer doorrijden, dit alles duurde ongeveer 10 seconden! We bleven nog even boven staan, en daarna kwamen ze weer! Weer politieagenten op motoren en twee auto's die zo door mochten rijden.
De medewerker van de triomfboog liep ook de hele tijd boven en bleef goed kijken of er meerdere auto's aankwamen. Hij vertelde dat de prinsen wel eens onder de triomfboog doorreden als het erg druk was op de weg, en dan moesten de hekjes buiten snel weggehaald worden. Grappig om dat te weten!

In de avond gingen we bij een echte Engelse pub eten. Ik nam een burger, en wauw wat was die burger lekker!


En dat was onze derde dag in Londen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen :)
Xx Carmen

2 opmerkingen:

  1. Ik weet nog wel dat toen ik met mijn moeder in Londen was, we ons echt stuk hebben gezocht om een plekje waar je afternoon tea kon doen. Wij dachten dat dat overal wel kon, maar blijkbaar toch niet! Haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha echt waar? Wij liepen er eigenlijk gewoon tegen aan en besloten om het maar meteen te gaan doen :)

      Verwijderen