dinsdag 1 juli 2014

Londen dag 4

Hej hej!

De laatste dag in Londen gingen we naar een deel van de stad waar het lekker rustig was, namelijk Little Venice. Hier zijn allemaal kanaaltjes met hele schattige bootjes waar mensen op wonen.

Wij gingen een boottocht maken op een van de kanalen, van Little Venice naar Camden.



Het vogeleiland


De Maida Hill Tunnel, 251 meter lang


Vroeger werden de boten door paarden getrokken door de kanalen heen. De paarden liepen aan de zijkant van het kanaal een trokken met behulp van touwen de boot naar voren. Aan de zijkanten van sommige bruggen en tunnels zie je slijtage van de touwen. In de tunnel moesten de mannen zelf de boot vooruit zien te krijgen aangezien er geen plaats was voor de paarden om te lopen. De mannen lagen op de voorkant van de boot en "liepen" met hun voeten aan de zijkant van de tunnel, op die manier ging de boot vooruit!
Het boottochtje duurde 30 minuten en was heel fijn, even weg uit alle drukte van de grote stad!
We kwamen bij de Camden Lock uit, hier waren verschillende open air markten met eten, kleding, souvenirs en nog veel meer. Er waren allemaal kraampjes met mensen uit verschillende landen die eten aan het maken waren. Ook waren er tentjes met souvenirs, hier hebben wij een paar leuke dingetjes gekocht als aandenken van deze leuke vakantie.
Na rondgestruind te hebben op de markten gingen we naar de London Zoo



Voeren van de pinguïns

Voeren van de pinguïns





De London Zoo zat ook bij de London Pass, daarom gingen we ook een paar uurtjes de zoo in. En dierentuinen vervelen nooit :)
We gingen terug de stad in en gingen een kijkje nemen bij de M&M's World.




Het is echt een enorme winkel met 4 verdiepingen. Heel vet om eens te zien, de buizen met allemaal verschillende kleurtjes M&M's vond ik nog het leukste om te zien :)
In de avond aten we bij een Italiaan in Covent Garden, en toen was onze laatste dag in Londen alweer voorbij! De volgende dag moesten we al vroeg met de trein naar Stansted. Daar hebben we nog even een bakkie gedaan bij Starbucks, dat mocht natuurlijk niet ontbreken! We vlogen terug naar Malmö en reden terug naar huis. We waren precies op tijd om Nederland - Australië te zien!

Dit was mijn reis naar Londen, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!
Xx Carmen

2 opmerkingen: