Hej hej!
Het is alweer bijna Pasen, en om een beetje in de paasstemming te komen heb ik vandaag een lekkere paastaart gemaakt. Het recept is van de ICA, de Albert Heijn van Zweden.
Om het jullie makkelijker te maken heb ik het recept vertaald naar het Nederlands. Als je het recept in het Zweeds wilt lezen kan je hier klikken.
Paasmazarintaart met noten en amandelen
Ingrediënten:
Bodem:
Het is alweer bijna Pasen, en om een beetje in de paasstemming te komen heb ik vandaag een lekkere paastaart gemaakt. Het recept is van de ICA, de Albert Heijn van Zweden.
Om het jullie makkelijker te maken heb ik het recept vertaald naar het Nederlands. Als je het recept in het Zweeds wilt lezen kan je hier klikken.
Paasmazarintaart met noten en amandelen
Ingrediënten:
Bodem:
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram boter
Vulling:
- 300 gram amandelspijs
- 100 gram boter
- 3 eieren
- 200 gram gemixte noten en amandelen
Smaaktoevoeging citrus:
- druppeltje bittere amandelextract
- geraspte schil van een sinaasappel, citroen of limoen (of een klein beetje van allemaal)
Smaaktoevoeging vanille:
- 2 theelepels vanillesuiker
Garnering:
- 1 1/2 dl poedersuiker
- 2 eetlepels frambozenjam
Bereidingswijze:
1. Vet een springvorm met een doorsnee van ca. 24cm in met boter of leg er bakpapier in.
2. Bodem: Kneed de boter, suiker en bloem tot een soepel, samenhangend deeg.
3. Leg het deeg tussen plastic folie en rol het tot een ronde plak van ongeveer 30cm in diameter. Haal het bovenste plastic folie weg en leg het deeg met behulp van het onderste plastic folie in de springvorm.
4. Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175°C.
5. Vulling: Rasp of snijd kleine stukjes amandelspijs. Meng de amandelspijs met de boter. Doe er een ei per keer bij en daarna de noten, hele of gehakte. Doe er daarna een van de smaaktoevoegingen bij. Meng alles goed door elkaar.
6. Leg de vulling op het deeg in de springvorm.
7. Bak de taart onder in de oven in ca. 35 minuten. Laat de taart afkoelen.
8. Garnering: Mix de poedersuiker en de frambozenjam. Smeer het glazuur over de taart. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Zelf heb ik hazelnoten en amandelen gebruikt voor de vulling, en bittere amandelextract en een limoen als smaaktoevoeging. En dit is het resultaat!
De taart was echt ontzettend lekker! Lekker zoet en machtig, dus neem een klein stukje ;)
Xx Carmen
Zelf heb ik hazelnoten en amandelen gebruikt voor de vulling, en bittere amandelextract en een limoen als smaaktoevoeging. En dit is het resultaat!
De taart was echt ontzettend lekker! Lekker zoet en machtig, dus neem een klein stukje ;)
Xx Carmen
Nom nom! Ziet er ontzettend lekker uit :) Zweden weten wel hoe ze taarten moeten maken!
BeantwoordenVerwijderenJa zeker! Ik heb ook nog nooit zoveel gebak gegeten en gebakken als hier in Zweden! ;)
Verwijderen