maandag 20 juli 2015

Frankrijk Diary week 1

Hej hej!

Vandaag een berichtje uit het mooie Zweden!
De afgelopen weken hebben we in Frankrijk veel gezien en gedaan, daarom vandaag een soort van diary met foto's van de eerste week in Frankrijk! De wifi was erg slecht en daarom kon ik niks uploaden, vandaar dat het wat rustig was. Maar nu heb ik weer gewoon internet en kan ik weer lekker bloggen :)

We vertrokken donderdagavond met de auto. De hele nacht reden we door en rond de lunch kwamen we aan bij het huisje. Op de heenweg reden we over het Viaduct van Millau, de hoogste brug ter wereld.

De tweede dag gingen we het dorpje, Lodève, waar het huisje vlakbij ligt in. Op zaterdag is daar altijd markt, dus gingen we daar even lekker rondsnuffelen. Ook zijn we nog in de kathedraal geweest.



Zondag gingen we wat verder de bergen in. Op een hoogvlakte is Cirque de Navacelles te zien, een diep dal met een dorpje in het midden. Dit was echt een heel mooi uitzichtpunt! Hierna zijn we ook nog naar beneden in het dal gereden en kwamen we uit bij een rivier met een klein strandje.



Maandag was het tijd om 1 van de grotten te bezoeken. We kozen voor Grotte de Clamouse. Deze grot bestaat uit meerdere zalen en we kregen een rondleiding van een Franse gids met Nederlandse audio.

Na de grot hebben we ook nog een mooie abdij bezocht, namelijk St-Guilhem-le-Désert.


Dinsdag bleven we in de buurt van Lodève. We reden een beetje rondjes in de omgeving en kwamen uiteindelijk bij een klooster uit, het klooster van Garmont.

Hierna reden we nog wat in de buurt op zoek naar een wijnproeverij. We kwamen een soort boerderij tegen en zijn daar naar binnen gegaan. De eigenaresse liet verschillende soorten wijn zien waar we met ze allen wat van mochten proeven. We vroegen of we misschien ook de wijnkelder mochten zien, maar aangezien ze alleen Frans sprak en wij niet zo, ging ze haar zoon halen. Hij sprak een klein beetje Engels en liet ons zowel de wijngaard als de tonnen en de pers zien. Erg interessant!


Woensdag was het tijd voor een tripje naar de stad Carcassonne! Carcassonne kende ik al van het spelletje van 999 Games en ik had er ook al eens van gehoord, dus ik was erg nieuwsgierig hoe het daar zou zijn. Vanaf ons huisje was het ongeveer 2 uur rijden. dus we stonden lekker vroeg op zodat we daar op tijd zouden zijn. Carcassonne is een middeleeuwse vestigingsstad dat op de werelderfgoedlijst staat en zeer goed bewaard is gebleven.




Donderdag was het opnieuw tijd om een stad te bezoeken, dit keer de stad Montpellier. Montpellier is echt een studentenstad, je zag echt overal studenten rondlopen. Het heeft een mooi, oud centrum met verschillende oude gebouwen en kleine straatjes. Zelf zijn we verder geen gebouwen in geweest maar hebben we lekker door de stad gelopen, veel foto's gemaakt en een beetje gewinkeld.




Vrijdag was alweer de laatste volle dag in dit huisje, we hebben deze dag ook een beetje rustig aan gedaan. Na de koffie zijn we nog een keer het dorp Lodève in geweest en de rest van de dag hebben we lekker aan het zwembad in de tuin gelegen.



Dit was alweer de eerste week in Frankrijk! Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. De diary van de tweede week komt ook eerdaags online :)

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten