donderdag 23 juli 2015

Recept: Zweedse kladdkaka

Hej hej!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik nu een paar weekjes in Zweden. En als je in Zweden bent, horen daar taartjes bij! Zweedse mensen zijn echte zoetekauwers en er zijn ook echt heel veel verschillende, lekkere Zweedse lekkernijen.
Vandaag ga ik het hebben over de kladdkaka, oftewel chocolade kleddercake. Het speciale aan dit taartje is dat het aan de buitenkant lekker knapperig is, en aan de binnenkant nog zacht en een beetje alsof het niet helemaal goed gebakken is. Dit taartje is het lekkerst als het net uit de oven komt!

De ingrediënten die nodig zijn voor dit recept zijn:
- 150 gram roomboter
- 2 eieren
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem
- 4 grote eetlepels cacao
- 1 theelepel vanillesuiker

  1. Begin met de oven op 200 graden Celsius te zetten.
  2. Leg de roomboter in een pannetje en laat het smelten op laag vuur.
  3. Doe de eieren en de suiker in een kom en mix deze met een garde totdat het een beetje luchtig en fluffy is.
  4. Giet de gesmolten boter bij het ei en suiker mengsel.
  5. Meng in een apart bakje de bloem, cacao en vanillesuiker. Doe dit daarna in de kom met de suiker, eieren en boter.
  6. Meng alles goed door elkaar met een lepel of pannenlikker.
  7. Giet het beslag over in een ronde taartvorm van 26 cm in diameter.
  8. Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 16 minuten.
  9. Laat de taart ietsje afkoelen, maak de rand van de taartvorm los en snijd de taart in stukjes.
  10. Eten maar! Deze taart is ook erg lekker met wat slagroom en/of verse bessen!



Dit taartje is zo lekker en zo snel te maken. Als je even snel iets nodig hebt omdat er bijvoorbeeld iemand op bezoek komt of je hebt gewoon zin in iets lekkers, dan is dit taartje echt handig.

Hejdå!
Xx Carmen

2 opmerkingen: