vrijdag 11 december 2015

Bakzaterdag: Red Velvet Cake | Dr. Oetker

Hej hej!

Afgelopen zaterdag was het weer tijd om iets te bakken! Saskia en ik gingen dit keer een bakmix van Dr. Oetker uitproberen, namelijk een bakmix voor de Red Velvet Cake!


Benodigdheden:
- pak Dr. Oetker Red Velvet Cake
- 100 gram MonChou
- 250 ml slagroom (ongeklopt)
- 2 eieren

Wat moet je doen:
  1. Verwarm de (elektrische) oven voor op 160 graden Celsius. Vouw de bakvorm en zet deze op een rooster op bakplaat.
  2. Doe de taartmix, 100 ml slagroom en de 2 eieren in een beslagkom. Roer alles totdat het niet meer opstuift. Gebruik daarna de mixer met garden, klop 3 minuten tot een luchtige massa.
  3. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet voor 50-55 minuten in het midden van de oven.
  4. Was de beslagkom en de garden gelijk af om rode aanslag te voorkomen!
  5. Prik met een satéprikker in het midden van de taart, als deze er droog uit komt is de taart klaar en kan deze uit de oven. Is de satéprikker nog nat, laat de taart dan nog een paar minuten in de oven staan.
  6. Laat de taart minstens een half uur afkoelen in de bakvorm.
  7. Doe 100 gram MonChou in een kom en roer deze zacht. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom toe en mix 1/2 minuut tot een dikke massa. Mix hierna nog eens 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
  8. Snijd met een mes de bakvorm los. Tip: bewaar de kruimels voor de decoratie.
  9. Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes.
  10. Leg de bovenste helft even op een bord. Bestrijk 1/3 van de topping op de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft er boven op en bestrijk 1/3 van de topping op de bovenkant. Gebruik de overige topping voor de zijkant.
  11. Maak de bewaarde kruimels fijn en strooi deze over de taart.






En dit is het resultaat! Ziet dat rode er niet super leuk uit?
Ik vond de smaak wel aardig, niet zo lekker als een Red Velvet Cake die je bij een koffietentje koopt, maar voor een bakmix vind ik het goed gelukt! Zeker de witte topping vind ik er lekker, dat geeft de wat drogere taart toch wat meer smaak.

Wil je de Red Velvet Cake een keertje thuis maken, maar weet je niet zo goed hoe het werkt met de rode kleurstof? Of wil je snel iets lekkers maar ook iets aparts op tafel zetten? Dan is deze bakmix een goede oplossing!

Hejdå!
Xx Carmen

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit een red velvet zelf gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was ook lekker! Ik zal het zeker een keertje uitproberen, of je nou een bakmix gebruikt of alles lekker zelf maakt :)

      Verwijderen