dinsdag 2 februari 2016

Bakzaterdag: Goeey Brownies

Hej hej!

Laatst hebben Saskia van Saspiration en ik weer eens wat gebakken. Dit keer gingen we voor de Goeey Brownies van de website Tasty.



Het volgende heb je nodig:
- 1 pak Brownie mix + de benodigdheden (wij hebben die van dr. Oetker gebruikt, hier was water en 50 gram boter voor nodig)
- 2 eiwitten
- 180 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 cup pecannoten
- 1/2 cup minimarshmallows
- 1/2 cup chocolate chips (wij gebruikten gewoon in stukjes gesneden chocola)
- mixer met garden
- vierkant bakblik

Het volgende moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
2. Begin met het maken van de brownie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verdeel de mix gelijkmatig over de vorm.

4. Strooi de noten, marshmallows en chocolade over de brownie heen.

5. Maak de topping met de twee eiwitten. Mix tot een mooi, luchtig schuim. Meng er vervolgens de suiker door met een lepel.
6. Verdeel het mengsel over de brownie totdat alles bedekt is.

7. Zet de brownie in het midden van de oven voor 35 - 40 minuten.
8. Haal de brownie uit de oven en laat goed afkoelen.
9. Snijd in stukjes en eet smakelijk!


Uiteindelijk is dit het resultaat! De topping kwam in de oven al vrij snel omhoog, waardoor de bovenkant krokant werd. De brownie zelf had ietsje langer in de oven gemogen, aangezien er nu nog best wel veel stukjes waren die niet helemaal gaar waren. Opzich is dat ook wel lekker, maar het had iets meer cakeachtig gemogen.
De noten, marshmallows en stukjes chocolade maken het geheel nog veel lekkerder. Ja, het is zeker goed gelukt!

Hejdå!
Xx Carmen

In samenwerking met Saspiration
Recept via Tasty

2 opmerkingen: