zondag 13 maart 2016

Bakzaterdag: Cookies met stukjes chocolade / Cookies med chokladbitar

Hej hej!

In de voorjaarsvakantie was ik lekker een weekje in Zweden. Ik heb daar onder andere gewandeld, gebowld, geshopt en koekjes gebakken. Klik op deze link om er meer over te lezen.

Vandaag wil ik een recept voor lekkere koekjes met stukjes chocolade met jullie delen, deze koekjes heb ik samen met Saskia van Saspiration gemaakt toen ik in Zweden was en zijn super lekker!



Ingrediënten:
- 150 roomboter
- 1 1/4 dl suiker
- 2 eieren
- 100 pure chocolade
- 50-75 gram gezouten pinda's
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- ong 4 dl bloem

Bereidingswijze:
1. Meng de boter met de suiker tot een witte massa. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een gladde massa. Verwarm de oven voor op 200 gaden.

2. Hak de pure chocolade en pinda's in kleine stukjes. Roer dit door het beslag.

3. Meng de kaneel samen met bijna alle bloem en bakpoeder in een apart bakje. Voeg dit toe aan het beslag. Voeg eventueel meer bloem toe. Kneed alles goed door elkaar met de hand. Het beslag moet een beetje plakkerig zijn.

4. Doe wat bloem op je handen en rol kleine balletjes van het deeg. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze een beetje plaat. Er komen ongeveer 30 koekjes uit dit recept.

5. Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een koektrommel of afsluitbare doos.



Het zijn lekkere koekjes, met veel stukjes chocolade en pinda's. Ook zijn ze echt super makkelijk te maken en heb je niet heel veel ingrediënten nodig.
Zoek je nog een recept voor lekkere koekjes is dit zeker een goede!

Hejdå!
Xx Carmen


In samenwerking met Saspiration


SV: Hej hej! När jag var i Sverige bakade jag jättegoda kakor, nämligen "cookies med chokladbitar". Idag delar jag receptet med er. Man behöver följande ingredienser:
- 150 gram smör
- 1 1/4 dl strösocker
- 2 ägg
- 100 gram mörk choklad
- 50 gram salta jordnötter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- ca 4 dl vetemjöl
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Grovhacka chokladen och jordnötterna, rör ner i smeten. Blanda kanel, bakpulver och det mesta av vetemjölet. Rör ner i smeten. Arbeta med händerna tills degen är något lös och kladdig, tillsätt eventuellt mer vetemjöl. Forma till ungefär 30 små bollar, lägg på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem något. Grädda i mitten av ugnen ca. 15 minuter eller tills de har fått en fin färg. Låt svalna.

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ze zijn ook super lekker! Ik zou zeggen probeer ze zelf een keertje te bakken dan kan je ze proeven! :)

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Is ook heel lekker, moet zeker een keertje uitproberen :)

      Verwijderen