zaterdag 19 maart 2016

Recept: Koolhydraatarme havermoutkoekjes met appel / Havregrynkakor med äpple


Hej hej!

Laatst heb ik weer havermoutkoekjes gebakken, maar dit keer met appel en rozijnen. Ik wil het recept weer met jullie delen.


Het volgende heb je nodig:
- 2 appels
- 200 gram havermout
- 50 gram rozijnen
- 50 gram amandelschaafsel
- 50 gram kokosolie
- 1/4 theelepel zout
- bakplaat met bakpapier

Doe het volgende:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Rasp de appels.
3. Meng de havermout met de rozijnen, 4/5 van het amandelschaafsel en het zout.
4. Doe dit bij de geraspte appels samen met de kokosolie. Kneed alles goed door elkaar. (Let goed op met de kokosolie, zorg ervoor dat dit goed verdeelt wordt en er geen witte stukjes meer zijn).
5. Rol met natte handen balletjes, leg ze op de beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Strooi het overige amandelschaafsel over de koekjes heen.
6. Zet in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten, of totdat ze mooi goudbruin zijn.
7. Laat afkoelen en bewaar ze in de koelkast.



De koekjes zijn weer lekker geworden! Aan de buitenkant zijn ze lekker knapperig en aan de binnenkant zacht. Ze zijn niet zo sterk van smaak als de havermoutkoekjes met pindakaas en banaan, maar de smaak is goed. Het recept heb ik gevonden op de website van Mytaste. Ik denk dat ik de volgende keer als ik deze maak ook kaneel bij de geraspte appel doe om de koekjes net wat meer smaak te geven.

Hejdå!
Xx Carmen



SV: Hej hej! Förra veckan bakade jag kakor med nästan inga kolhydrater. Idag vill jag dela receptet med er! Man behöver följande:
- 2 äpple
- 200 gram havregryn
- 50 gram russin
- 50 gram mandelspån
- 50 gram kokosolja eller smör
- 1/4 tsk salt
- plåt klädd med bakpapper
Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Riv äpplen. Blanda havregryn, russin, 4/5 mandelspån och salt. Rör ner i de rivna äpplen och tillsätt kokosoljan. Arbeta med händerna till en bra deg. Forma bollar, lägg på plåten och platta ut dem något. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter eller tills de har fått en fin färg. Låt svalna och förvara i kylskåpet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten