woensdag 4 mei 2016

Bakzaterdag: Perzik kwarktaart


Hej hej!

Afgelopen zaterdag kwam Saskia gezellig langs en hebben we weer eens een taart gebakken. Aangezien het weer eindelijk lekkerder wordt, hadden we zin om een fruitige, frisse taart te maken. Uiteindelijk hebben we gekozen om een perzik kwarktaart te maken!

Wat heb je nodig?
- 400 gram biscuitjes
- 210 gram boter
- 800 ml perzikkwark (wij hadden die van Danio)
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 4 eetlepels
- 9 blaadjes gelatine
- 150 ml melk
- 1 blik perzikken (wij hadden een klein blik, een groot blik kan ook, maar net wat je lekker vindt!)
- springvorm van 26 cm

Wat moet je doen?
1. Verkruimel de biscuitjes in een blender/keukenmachine of in een zakje met een theedoek eromheen waar je met een deegroller op slaat.
2. Smelt de boter in een pannetje en roer dit door de koekkruimels.
3. Doe bakpapier over de onderkant van de springvorm en vet de zijkanten in zodat de taart straks goed los kan komen.
4. Leg de koekkruimels op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.


5. Leg de gelatineblaadjes in koud water voor zo'n 5 minuten.
6. Klop ondertussen de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
7. Roer in een andere kom de kwark los.
8. Verwarm de melk in een pannetje en laat hier de gelatine in oplossen.
9. Voeg de melk aan de kwark toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de slagroom toe.
10. Doe de kwarkmix in de springvorm.
11. Laat de perziken uitlekken en snijd in plakjes/stukjes. Leg op de taart.
12. Laat de taart zo'n 4 uur opstijven in de koelkast. (Doordat de perziken er al op zitten hechten ze zich mooi aan de taart)


13. Na zo'n 4 uur is het tijd om de taart aan te snijden! Ga eerst met een mesje langs de rand van de springvorm om de zijkanten los te maken. Haal de rand eraf, snijd in stukken en eet smakelijk! :)



Wauw, wat is dit een lekkere kwarktaart zeg! Niet heel erg zoet zoals de kwarktaarten die je uit een pakje maakt, maar wel ontzettend lekker! Voor extra perziksmaak en voor wat meer bite zal ik ook stukjes perzik door het kwarkmengsel doen. Er zaten al wat stukjes doorheen, deze kwamen uit de kwark. Toch lijkt het mij lekker om nog meer perzik toe te voegen! Ook zal ik de volgende keer iets minder koek en boter nemen, aangezien de bodem best wel dik was. Op zich niks mis mee, een goede koekbodem past natuurlijk wel heel goed bij deze taart!
Ja, echt een aanrader! Het recept vond ik via Pinterest, maar komt oorspronkelijk van deze site.

Hejdå!
Xx Carmen

In samenwerking met: Saspiration

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg! Ik krijg spontaan heel veel zin in perzik ;p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het is ook zeker ontzettend lekker dus ik zou hem zeker een keertje maken als ik jou was :)

      Verwijderen