zaterdag 24 september 2016

Schiphol Superburendag

Hej hej!

Dit jaar bestaat Schiphol 100 jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden! Voor de buren van Schiphol werd er op 17 en 18 september de Superburendagen georganiseerd. Aangezien Hoofddorp, waar in woon, buren is van Schiphol, werden wij uitgenodigd om naar de Superburendagen te komen. Vandaag vertel ik jullie hier meer over!
Vanaf Plaza moesten we een stukje lopen naar de busstandplaats, vanaf hier reden er bussen naar het evenemententerrein. Het ritje in de bus duurde zo ongeveer 10 minuten, we reden naar de andere kant van Schiphol over de A4 heen. We gingen een grote loods binnen en kregen een filmpje te zien van Schiphol in de afgelopen 100 jaar. Hierna werden we verder geloodst naar een grote hal. In deze hal waren verschillende voertuigen van de sneeuwploeg opgesteld en er waren verschillende kraampjes waar je activiteiten kon doen.

Eerst kregen we een bakkie koffie, thee, water of limo met een lekker gebakje! Goed begin van deze dag dus. Vervolgens was het tijd om alle kraampjes af te gaan.

Bij TUI kon je op de foto met een greenscreen, zodat je uiteindelijk in een vliegtuig, in een bootje, op het strand of met een rendier op de foto ging. Met verkleedkleren en al gingen we op de foto.
Bij EasyJet kon je meedoen met rad draaien en vragen beantwoorden, hiermee kon je een leuk tripje naar een bestemming in het buitenland winnen!
Bij KLM waren ook prijsvragen waar je aan mee kon doen. Bij de douane kon je van alles te weten komen over verboden goederen en wat ze daar vooral in beslag nemen. Bij de luchtmacht kon je in een simulator zitten zodat je een straaljager kon besturen. Bij de bagageband afdeling kon je met een virtual reality bril op zitten en zien welke weg de koffers afleggen. Echt heel erg leuk en interessant om te zien!

Na het bezoek aan de hallen en de voertuigen die buiten stonden, was het tijd om naar het terrein van de show te gaan. Hier was een tribune gebouwd die op de FireFly uitkeek. De FireFly is het oefenvliegtuig van de brandweer, hier doen zij hun oefeningen op.
De show begon met een demonstratie van de sneeuwploeg van Schiphol.

Vervolgens kwamen de anti-frost voertuigen voorbij. Deze spoten een anti-vorst vloeistof over het vliegtuig heen. Dit doen ze al bij een temperatuur van +3 graden.

Tot slot stond de FireFly opeens in brand en kwamen de brandweerauto's met sirenes en al aanrijden. De brand buiten werd snel geblust door een enorme waterspuit die op de auto's gemonteerd zitten. Vervolgens gingen de brandweermannen met waterslangen dichterbij om de brand in de motoren te blussen. Ontzettend leuk om dit alles te zien op zo'n kleine afstand!

Ik heb echt een ontzettend leuke dag gehad op Schiphol! Heel leuk georganiseerd en ontzettend veel te zien en te doen voor zowel jong als oud. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en te zien.

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten