donderdag 20 augustus 2015

Uitstapje: Wandeling op Boön bij Karlshamn


Hej hej!

Vandaag een heel mooi uitstapje vlakbij het Zweedse stadje Karlshamn. Karlshamn is een echte kustplaats, vertaald is Karlshamn ook "Karls z'n haven". Er zijn verschillende havens en er gaan ook verschillende pondjes naar eilanden die iets uit de kust liggen. In het centrum zijn verschillende leuke winkeltjes, van de grotere ketens als H&M tot kleine boetiekjes en inrichtingswinkeltjes. Er zitten verschillende, lekkere restaurants en een hele lekkere visrokerij met restaurant. Ook kan je op verschillende plaatsen wandelen. Ik ga jullie vandaag wat meer vertellen en laten zien over de wandeling op Boön.

Boön is vertaald "wooneiland", er staat echter maar 1 huis op dit eiland. Het is een plek waar de lokale bewoners heen gaan om lekker uit te rusten en een beetje in de zee te zwemmen. Ook is er een mooie wandeling die langs de kust van het eiland gaat en aan het einde door het bos op het eiland.

Om op het eiland te komen loop je eerst langs een haven en over de brug heen. Aan de ene kant heb je de inham van de haven en aan de andere kant de Oostzee.



De wandelroute begint aan de kustkant. De kust bestaat uit heel veel stenen en rotsen waar je overheen moet lopen. Deze rotsen zijn helemaal afgesleten door de verschillende weersomstandigheden.




Vroeger werd er op dit eiland steen gehouwen, en op verschillende plekken kan je van die kleine, afgeslepen stenen terugvinden. Ook zijn er op verschillende plaatsen kampvuurplaatsjes gemaakt.


Het eiland diende ook als bescherming in de tweede wereldoorlog. Op sommige plekken zijn nog bunkers zichtbaar.


Op een aantal plaatsen staan wegwijzers die naar verschillende plaatsen in de buurt wijzen.


Op een gegeven moment kom je aan de andere kant van het eiland. Hier kan je een ander klein eilandje op, Gamle Skans, en daar heb je een mooi uitzichtpunt. Vanaf daar kan je zowel de zee als het stadje Karlshamn zien. Zo zie je onder andere het kasteel, het buitenzwembad, de visrokerij en de industrie.


Om op de Gamle Skans te komen, moet je door het moeras heen over een paar planken.


Hier is een mooi inhammetje van waar je weer Karlshamn kan zien.



Als je een keer in de buurt van Karlshamn bent en je houd van mooie natuur en wandelen, moet je zeker deze wandeling gaan maken. Het is gewoon zo mooi. De zee, de rotsen en ook nog het bos, echt prachtig om te zien!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en te zien!
Hejdå!
Xx Carmen


8 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Het is er inderdaad heel erg mooi. Het was de eerste keer dat ik daar was en ik keek mijn ogen uit, haha!

      Verwijderen
  2. Wij zijn een paar jaar geleden ook in Karlshamn geweest en hebben toen Tärnö bezocht. Dat eiland is denk ik wat groter? Ook zo mooi daar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tarnö is inderdaad een wat groter eiland. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik denk dat het daar ook zo mooi is! :)

      Verwijderen
  3. Mooie foto's en inderdaad een bezoek waard als je de stad Karlshamn bezoekt.
    Iedere inwoner weet de weg naar Boön. De wandeling is niet te lang en ook geschikt voor kinderen,
    Je vind altijd wel een plekje om te zonnen of picknicken.

    BeantwoordenVerwijderen