zaterdag 21 november 2015

Bakzaterdag: Kruidnotentaart

Hej hej!

Afgelopen zaterdag kwam de Sint weer in het land, en het leek Saskia en mij erg leuk om een taart te bakken in dit thema. We gingen Pinterest af en kwamen op deze monchoutaart met kruidnoten van Brendakookt.nl.


Wat heb je nodig?
- een springvorm
- 250 gram kruidnoten
- truffelkruidnoten (optioneel)
- 100 gram boter
- 200 gram Monchou
- 100 gram witte basterdsuiker
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 1 á 2 zakjes Klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 tot 3 eetlepels Nutella


Wat moet je doen?

1. Je begint met het bekleden van de springvorm. Wij hebben dit met een bakpapiertje gedaan. Op deze manier gaat de taart er straks makkelijker af.

2. Hierna begin je met het maken van de bodem. Deze wordt gemaakt van gemalen kruidnoten. Dit kan je in een keukenmachine doen, maar aangezien wij deze niet hebben, hebben wij het met de hand gedaan. We deden de kruidnoten in een zakje, dit ging weer in een theedoek en daarna sla je er met een deegroller of houten broodplank op totdat alle kruidnoten gemalen zijn.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg hierna het kruidnotenmengsel er aan toe. Roer dit even goed door en verdeel daarna over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet daarna in de koelkast.

4. Dan is het tijd om het monchou-mengsel te gaan maken. Pak een kom en mix hier de slagroom met de klopfix strijf. Wij hebben 2 zakjes klopfix gebruikt.

5. Meng in een andere kom de monchou, basterdsuiker en vanillesuiker. Als dit goed gemengd is, gaat het bij de stijve slagroom. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.

6. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de taart voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

7. Voordat je de taart gaat serveren kan hem nog versieren naar je eigen smaak. Wij begonnen met het smeren van nutella over de bovenkant van de taart, maar uiteindelijk mengde alles door elkaar en kregen we een soort marble effect. Hier waren we niet echt tevreden over, en daarom hebben wij ervoor gekozen om gemalen kruidnoten over de bovenkant te strooien en aan de zijkant hele kruidnoten in een ringetje te leggen. Ook hebben we 1 truffelkruidnoot in het midden van de taart gelegd.



En dit is dan het resultaat! Een lekkere dikke bodem van kruidnoten, daarboven monchou en als topping kruidnoten en kruimels.


Een tip is om de zijkanten even los te maken van de springvorm met een mesje, dan komt de taart er beter uit.

Deze taart is echt een aanrader! Heel erg lekker en simpel om te maken. Wij hebben er 14 punten uit kunnen snijden, dus iedereen kan genieten van een lekker stukje taart op pakjesavond!

Hejdå!
Xx Carmen

In samenwerking met Saspiration

4 opmerkingen:

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik hou wel van monchou. Ben benieuwd hoe hij smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zeker het proberen waard! Erg lekker en snel gemaakt :)

      Verwijderen
  2. Hé ik dacht al xD ik heb deze al gelezen maar dat was op die andere blog! Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja, Saspiration en ik hebben de taart samen gemaakt :)

      Verwijderen