zondag 19 juni 2016

Bakzaterdag: English Scones & Clotted Cream

Hej hej!

Gisteren heb ik samen met Saskia weer wat lekkers gebakken. Deze keer gingen we niet voor een taart, maar voor zelf gebakken scones met eigen gemaakte clotted cream. Vandaag deel ik het recept!

Igår var jag hos min vän och vi bakade engelska scones med hemmagjord clotted cream. Idag delar jag receptet med er!


Wat heb je nodig?
Scones:
- 260 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g boter (op kamertemperatuur)
- 40 g witte basterdsuiker
- 2 eetlepels crème fraîche
- 65 ml melk
- 1 ei
- handje rozijnen, geweld
- een eitje of koffiemelk om mee te bestrijken

- 125 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- aardbeienjam

Wat moet je doen?
Scones:
1. Verwarm de over voor op 200 graden
2. Doe de bakmeel, boter en suiker, ei en crème fraîche in een kom
3. Meng alles even goed door elkaar
4. Voeg vervolgens de melk toe
5. Kneed tot een soepel deeg. Is het deeg wat te nat, voeg dan nog wat bakmeel toe. Is het juist wat te droog, voeg dan nog een kleine beetje melk toe. Het deeg mag een klein beetje plakken, dan worden de scones niet zo droog
6. Voeg de rozijnen toe en kneed door het deeg
7. Verdeel wat bakmeel over het aanrechtblad en druk hier de deegbal plat tot een plak van 1,5 - 2 cm dik
8. Gebruik een glas of ronde vorm om vormpjes uit te steken, leg deze op een beklede bakplaat
9. Bestrijk de scones met wat ei of koffiemelk
10. Zet de scones voor 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven Bron

Clotted cream:
11. Terwijl de scones in de oven zitten kan de clotted cream gemaakt worden
12. Klop de slagroom bijna stijf, voeg eventueel wat suiker toe om het wat zoeter te maken
13. Spatel de mascarpone door de slagroom Bron


Ingredienser:
260 gram vetemjöl med 3 tsk bakpulver
- 60 gram smör, rumtemperatur
- 40 gram strösocker
- 2 msk crème fraîche
- 65 ml mjölk
- 1 ägg
- en hand russin
- ett ägg eller (kaffe)mjölk för att pensla med

- 125 ml vispgrädde
- 125 gram mascarpone
- jordgubbsylt

Så här ska man göra:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda mjöl, smör, socker, ägg och crème fraîche i en bunke
3. Tillsätt mjölk
4. Knåda till en slätt deg. Är degen för våt? tillsätt då lite mjöl. Är degen för torr? tillsätt då lite mjölk. Degen får vara lite kladdig
5. Tillsätt russin och knåda ihop
6. Strö mjöl på köksbänken och platta till degen tills den är 1,5 - 2 cm tjock
7. Ta en rund form eller ett glas för att sticka ut runda formar
8. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt
9. Pensla med ägg eller (kaffe)mjölk
10. Sätt i ugnen för 15 - 20 minuter
11. Medan sconesen är i ugnen kan man göra clotted cream
12. Vispa vispgrädden, tillsätt eventuellt lite socker
13. Rör mascarpone ner i grädden




Mmmmm, deze scones zijn echt ontzettend lekker! Knapperig van buiten en zacht van binnen. Vooral als je ze warm eet zijn ze echt heerlijk! De clotted cream is ook erg goed gelukt. De rozijnen geven een lekkere smaak, maar deze kan je natuurlijk ook weglaten als je hier niet van houd. Ja, super lekker! Leuk om een keer te maken voor een high tea of gewoon gezellig samen met vriendinnen.

Hejdå!
Xx Carmen

In samenwerking met Saspiration

2 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit! Ik heb ze zelf nog nooit gebakken maar lijkt mij een leuk (en lekker) idee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ze zijn ook echt ontzettend lekker, je moet ze zeker een keertje gaan bakken :)

      Verwijderen