donderdag 9 juni 2016

Recept: Zweedse rabarbertaart // rabarberkladdkaka

Hej hej!

Vandaag heb ik weer een lekker receptje voor jullie! Dit keer een Zweeds receptje, gekregen van een collega van mijn moeder. Het is weer tijd voor rabarber, en daarom een recept voor een Zweedse rabarbertaart!

Idag har jag ett recept för er, nämligen ett recept för rabarberkladdkaka!

Wat heb je nodig:
- 150 gram boter
- 175 gram suiker
- 2 theelepels vanillesuiker
- een snufje zout
- 3 eieren
- 100 gram bloem
- 250-300 gram rabarber
- 2 eetlepels suiker
- eventueel poedersuiker

Wat moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Smelt de boter in een pannetje
3. Voeg de rest van de ingrediënten toe (suiker, vanillesuiker, zout, eieren, bloem)
4. Meng alles goed door elkaar
5. Verdeel het beslag gelijkmatig over een ingevette springvorm (23-24 cm in diameter)
6. Schil de rabarber, snijd ze door de lengte (1 cm korter dan de diameter van de springvorm)
7. Strooi de 2 eetlepels suiker over de rabarber
8. Leg de rabarber als de vorm van een zonnetje in het beslag
9. Bak in het midden van de oven voor 20-23 minuten
10. Laat afkoelen in de vorm
11. Poeder eventueel wat poedersuiker over de taart
12. Snijd in stukken en eet smakelijk!
Serveer met slagroom of ijs

Ingredienser:
- 150 gram smör
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 250-300 gram rabarber
- 2 msk strösocker
- ev florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smällt smöret i en kastrull
3. Tillsätt resten av ingredienserna (strösocker, vaniljsocker, salt, ägg, vetemjöl)
4. Rör ihop allt till en slät smet
5. Häll smeten i en smord och bröad springform (23-24 cm i diameter)
6. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter), dela dem på mitten
7. Strö socker över rabarberbitarna
8. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten
9. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-23 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha din kaka
10. Låt svalna i formen
11. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering
12. Servera med vispgrädde eller glass



Deze taart is zowel zoet als een beetje zuur, dat zure komt van de rabarber. Het is erg lekker om deze taart te serveren met een beetje slagroom of vanillesaus of ijs, om het net even wat zoeter te maken.

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten