vrijdag 14 augustus 2015

Recept: Zweedse Kaneelcake

Hej hej!

Ik ben weer terug in Nederland na drie heerlijke weken in Zweden. Om deze leuke vakantie af te sluiten wil ik vandaag nog een lekker Zweeds recept met jullie delen. Het recept is van een heerlijke kaneelcake. Deze cake is lekker luchtig en je proeft de kaneel heel goed. Ook snel en makkelijk te maken!

De ingrediënten die je nodig hebt voor deze cake zijn:
- 2 1/2 dl bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eieren
- 2 dl suiker
- 75 gram roomboter of margarine
- 1 dl water
- eventueel geschaafde amandelen



  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een ronde bakvorm van 24 cm in diameter in of leg er bakpapier in.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en de kaneel in een apart bakje.
  4. Mix de eieren en de suiker met de mixer tot een luchtig beslag.
  5. Roer de bloem, bakpoeder en kaneel door het luchtige beslag.
  6. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Als alle boter gesmolten is gaat het water erbij. Laat het koken.
  7. Giet de gesmolten boter bij het beslag en roer het goed door.
  8. Giet het beslag in de ronde vorm. Strooi eventueel geschaafde amandelen over de cake.
  9. Zet de cake onderin de oven voor ongeveer 30 minuten.



Hejdå!
Xx Carmen

6 opmerkingen: