woensdag 16 september 2015

Picknick at the Beach

Hej hej!

Vandaag een berichtje die ik samen met mijn vriendin Saskia van Saspiration heb geschreven! Vrijdag was het nog een hele lekkere, zomerse dag, en toen zijn we gezellig naar het strand gegaan. In de zomervakantie zijn we daar ook al eens heen geweest, en toen maakten we allemaal lekkere dingen die we meenamen om te picknicken. Dit was toen zo goed bevallen dat we laatst weer zijn gegaan!

We begonnen de dag met het maken van de lekkere hapjes die we mee wilden nemen.


Aardbeien gedoopt in chocolade:
Begin met het smelten van een reep melkchocolade au bain marie. Toen de chocolade helemaal gesmolten was, doopten we de aardbeien hierin. Houdt de aardbei aan het kroontje vast en doop deze in de chocola. Leg ze daarna op een bakpapiertje. Als alle aardbeien een chocoladelaagje hebben, gaan ze de koelkast in zodat het chocoladelaagje hard wordt. Neem de aardbeien in een bakje in een koeltas mee.


Worstenbroodjes:
Deze lekkere hapjes maakte ik vroeger best wel vaak en ook kregen we het vaak als schooltraktatie wanneer er iemand jarig was. Het is lekker en heel erg simpel. Het enige wat je nodig hebt is een pakje bladerdeeg, een blikje cocktailworstjes en eventueel een ei om de broodjes mee te bestrijken. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijdt ze daarna in vier gelijke stukjes. In deze stukjes rol je de cocktialworstjes, zodat het uiteindelijk een soort croissantvorm krijgt. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat en zet ze 15 -17 minuten in een oven van 220 graden tot ze goudbruin zijn. Laat de broodjes wat afkoelen, leg ze in een trommel en ze zijn klaar om mee te nemen!


Bladerdeegrolletjes met paprika, roomkaas en kaas:
We hadden nog wat plakjes bladerdeeg over en besloten om bladerdeegrolletjes met vulling te gaan maken. Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ze ontdooien. Leg drie plakjes aan elkaar, zodat je één lange plak krijgt. Besmeer met kruidenkaas, leg er paprikareepjes op en strooi er geraspte kaas overheen. Rol alles op en snijd in plakken. Besmeer eventueel nog met ei. Leg deze plakken op een bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20 minuten.
Deze bladerdeegrolletjes zijn natuurlijk heel makkelijk te variëren, wij kozen voor kaas en paprika, maar je kunt ze ook vullen met kaas, ham, salami, tomaat enzovoort.




Verder namen we de volgende lekkere dingen ook nog mee:
- Fruitwater met citroen en limoen (een dag van te voren maken, zodat de smaken goed vrijkomen)
- IJsthee
- Wrap gevuld met roomkaas, kipfilet en sla
- Chocoladepinda's
- Truffelkruidnoten
- Stokbrood met een bakje kruidenroomkaas
- Paprikareepjes (ook lekker om in de kruidenroomkaas te dopen)
- Popcorn
- Kaasstengels
- Chips

Het fruitwater ging samen met de ijsthee, kruidenroomkaas, paprikareepjes, chocoaardbeien en wrap in een koeltas met wat koelelementen. De popcorn deden we in een afsluitbaar bakje, net zoals de zelfgemaakte bladerdeegrolletjes en worstenbroodjes.

Natuurlijk hadden we weer veel te veel lekkers meegenomen... Hahaha, de vorige keer was dat ook al zo. Maar ja, dat is helemaal niet erg, zo hebben we nog een paar dagen van de chocoladepinda's, popcorn, kaasstengels en truffelkruidnoten kunnen genieten!

Ook namen we natuurlijk twee lekkere grote handdoeken mee om op te zitten en een parasol tegen de wind en de zon. Waar we nog achter kwamen wat handig is om mee te nemen, zijn zakdoekjes of vochtige doekjes waarmee je je vieze handen schoon kunt maken. Vergeet ook de zonnebrand niet!

We hebben echt een hele leuke dag gehad op een strand, zeker een aanrader als je van relaxen en lekker eten houdt! Gewoon gezellig met vriendinnen lekkere hapjes maken en picknicken kan net zo leuk zijn als ergens op een terrasje zitten of uit eten gaan.

Hejdå!
Xx Carmen

Geschreven in samenwerking met Saspiration!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten