dinsdag 22 september 2015

Uitstapje: Nationaal Militair Museum


Hej hej!

Laatst gingen we een dagje weg naar het Nationaal Militair Museum in Park Vliegbasis Soesterberg in Soest.
Zoals de naam van het museum al zegt, gaat het museum over de militairen en de krijgsmacht.

Je komt aanrijden in het militaire gebied en rijdt naar de parkeerplaatsen. Bij ons was het zo druk dat de parkeerplaatsen vol stonden en dus moesten we op het oude vliegveld staan. Buiten stonden al verschillende vliegtuigen.




Binnen in het gebouw zelf waren twee verdiepingen. Je begint op de bovenste verdieping waar verschillende uitstallingen zijn over de Krijgsmacht. Je ziet onder andere verschillende wapens en uniformen. Ook zijn er veel filmpjes te zien en audiofragmenten te horen over ex-soldaten en oorlogen.

Op de begane grond is er ook van alles te zien. Hier staan en hangen veel vliegtuigen en andere militaire voertuigen zoals helikopters, jeeps en tanks.







Houd je wel een beetje van vliegtuigen en militaire dingen, dan is dit museum zeker iets voor jou! Zelf vond ik vooral de uitstallingen boven erg interessant, hier krijg je verhalen van de soldaten zelf te horen en zag je verschillende filmpjes over de 2e wereldoorlog. Maar de begane grond was ook erg leuk. Hier zag je gewoon veel vliegtuigen, tanks, auto's, helikopters en nog veel meer.

Ga naar https://www.nmm.nl/ voor meer informatie over het museum. De toegangsprijzen zijn €9,70 voor volwassenen en €4,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
Het museum is gelegen aan de Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX in Soest.

Hejdå!
Xx Carmen

(Dit is het 100ste artikel wat online is gekomen op mijn blog, woohooo!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten