vrijdag 25 september 2015

Tapasavond

Hej hej!

Toen ik laatst in Zweden was, hebben we zelf verschillende tapas gemaakt en een hele gezellige avond gehad. Vandaag wil ik jullie laten zien wat we allemaal hadden gemaakt en hoe we deze lekkere hapjes gemaakt hebben.

Laten we beginnen met dit makkelijke hapje: Meloen in parmaham. Heel simpel te maken. Snijd galiameloen in stukjes en wikkel deze in parmaham, een cocktailprikker erdoor en klaar!


Het tweede hapje is ook heel simpel om te maken. Leg een plakje parmaham op een snijplankje, smeer hier roomkaas op en leg er wat blaadjes rucola op. Rol het op als een sushi, snijd het in kleinere stukjes, steek er een cocktailprikker door en klaar is je hapje!

Het derde hapje is gerookte garnaal, waar ik al eens eerder iets over schreef. Klik hier om naar het artikel over de rookoven en de gerookte garnalen te gaan.

De volgende twee hapjes zijn gerookte knoflookboter en mozzarella-tomaat-spiesjes. Het recept van de gerookte knoflookboter is hier te vinden. De mozarella-tomaat-spiesjes zijn super snel te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn snacktomaatjes, minimozarellabolletjes en wat blaadjes basilicum. Steek deze een voor een op een cocktailprikker of satéprikker en klaar!

En dan nu over op de warme hapjes. Als eerste deze lekkere kippendrumsticks met marinade en sesamzaadjes. We maakten deze lekkere kip met de Maggi Braadstomen in de oven. Daarna gooiden we er wat sesamzaadjes overheen en klaar is de kip!

En dan deze overheerlijke gehaktballetjes. Voor deze balletjes heb je nodig:
- 500 gram rundergehakt
- 5 lenteuitjes
- 1,5 eetlepel honig
- 1 theelepel citroenmelisse
- een paar takjes verse munt
- peper, zout en andere kruiden die je lekker vind
Mix alle ingrediënten door elkaar en maak kleine balletjes. Bak deze in de koekenpan totdat ze goed bruin zijn en klaar is dit lekkere hapje!

Ook deze garnalen in knoflookolie zijn ontzettend lekker! Voor deze pittige garnalen heb je het volgende nodig:
- 60 ml olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 kg verse garnalen, gepeld
- 1,2 dl droge witte wijn
- peper en zout
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook hierin. Voeg de peterselie, de laurier, de chilipeper en de garnalen toe en bak dit voor 2 minuten. Giet de wijn erbij en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg zout en peper toe voor nog meer smaak.
Heel veel knoflook, maar ook heel erg lekker en een beetje pittig!

Het volgende hapje is wat groenten, want we kunnen natuurlijk niet alleen maar vlees en vis eten! Voor dit lekkere hapje heb ik champignon, paprika en ui gebakken in olie met wat verse kruiden. Lekker, gezond en simpel.

En dan een echt tapas hapje, namelijk frittata! Voor dit lekkere hapje heb je het volgende nodig:
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 aardappel, in hele dunne schijfjes
- 350 gram asperges, uit blik
- 1 rode chilipeper
- 1 courgette, in lange reepjes
- 6 eieren, geklutst
- zwarte peper
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en verdeel hier de gesneden ui over. Leg de aardappelplakjes over de ui. Dek de pan af met aluminiumfolie en bak de aardappels voor ongeveer 30 minuten. Leg de asperges, de reepjes chilipeper en courgette over de aardappels heen in een tandwielpatroon. Giet de geklutste eieren erover en strooi er peper en de Parmezaanse kaas over. Zet de frittata in de oven voor 15 minuten op de grillstand, en laat hem daarna afkoelen voor 10 minuten. Snijd het in stukjes en klaar is je frittata!

Om het helemaal af te maken hebben we er heerlijke Sangria bij gedronken. We kochten een fles Sangria, goten de inhoud in een kan en gooide daar wat schijfjes citroen en limoen bij en stukjes nectarine. De kan stond de hele middag in de koelkast, zodat het goed de sap van het fruit kon opnemen.
Ook hadden we lekker in stukjes gesneden ciabatta bij de gerechtjes.


Ik heb een ontzettende leuke middag gehad met al deze lekkere hapjes klaar te maken. In de avond heb ik mijn buikje rond gegeten, wat was deze tapas lekker zeg! Een tapasavondje houden is echt een aanrader als je van koken en lekker eten houdt!

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten