maandag 26 oktober 2015

Recept: Havermoutappeltaart Koopmans


Hej hej!

Ik ging laatst boodschappen doen en ging even kijken bij de bakspullen. Ik zag dat er een nieuw pak appeltaart van Koopmans was, en deze heb ik meegenomen om te testen.
Vandaag laat ik jullie het resultaat zien!



Laten we beginnen met de ingrediënten:
- 1 pak Koopmans Havermoutappeltaart
- 150 gram roomboter of margarine
- 1 ei
- 1 kilo zachtzure appels (ca. 6 stuks. Bijvoorbeeld Elstar, Jonagold)
- 75 gram rozijnen
- 1 eetlepel (10 gram) suiker
- 2 tot 3 theelepels kaneel
Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
Verder heb je nog een springvorm van 24 cm in diameter en een mixer met garden nodig.


Begin met het weken van de rozijnen en het schillen en snijden van de appels. Doe hierna de oven aan op 175 graden en vet de springvorm in.

De zachte boter gaat in een mengkom samen met 1/3 van het losgeklopte ei. Mix dit totdat de boter zacht is en het ei goed gemengd is.

Één eetlepel van de appeltaartmix gaat bij de appelstukjes, de rest gaat bij de boter. Mix dit totdat het een kruimelig deeg wordt. Indien het nog iets te fijn is kan er een eetlepel ei toegevoegd worden.

Voeg de suiker, kaneel, rozijnen en de rest van het ei toe aan de appelstukjes. Roer dit goed door elkaar.

Doe 1/3 van het kruimeldeeg in de springvorm en druk het goed aan met je handen of een lepel. Bedek vervolgens de rand van de springvorm met weer 1/3 van het kruimeldeeg.

Doe het appelmengsel in de vorm en druk dit aan. Strooi vervolgens het overgebleven kruimeldeeg over de appelstukjes heen.

Bak de taart 50 - 60 minuten net onder het midden van de oven.

Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de rand van de springvorm verwijdert.


En zo ziet de taart er dan uit!


Snijd een puntje, spuit er wat slagroom op en smullen maar!
Ik vond dit zeker een geslaagd recept. De havermout maakt de appeltaart net wat krokanter dan met het normale deeg. Zeker een aanrader!

Hejdå!
Xx Carmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten