zaterdag 10 oktober 2015

Bakzaterdag: Oreo bonbons & mini bladerdeegpizza

Hej hej!

Vandaag weer eens een lekker recept, of nouja eigenlijk wel twee! Ook dit artikel is weer samen geschreven met mijn vriendin Saskia van Saspiration!
We hadden weer eens zin om iets lekkers te gaan bakken, maar er zijn zoveel lekkere recepten te vinden dat we er maar niet uitkwamen wat we nou wilden gaan bakken. Uiteindelijk zijn we voor de Oreo bonbons van Foodgloss gegaan.

Op naar de winkel! We kochten 2 rollen Oreo, 200 gram witte chocolade, 200 gram melkchocolade en 100 gram monchou. Ook namen we een pakje bladerdeeg en een blikje cocktailworstjes mee om weer lekkere worstenbroodjes van de maken.


Hierna begon het snijwerk. Terwijl ik alle chocolade in kleine stukjes sneed, ging Saskia de Oreo's fijn maken. Dit deed ze door de koekjes in een boterhamzakje te stoppen, hier omheen een theedoek te vouwen en daarna met een harde, houten snijplank op de koekjes te slaan. We hadden geen deegroller in huis en ook geen keukenmachine, vandaar dat we een houten snijplank gebruikten ;)
Na een paar keer goed te slaan, het zakje om te draaien en nog eens een paar keer goed slaan, hadden we mooie kruimels. De kruimels waren niet zo fijn als wanneer je ze met een keukenmachine fijn zou maken, maar wij vonden het goed genoeg.
De kruimels gingen in een bak, en ook de gesneden chocolade gingen in bakjes.


Hierna was het tijd om de monchou bij de koekkruimels te doen en dit goed te mengen met een vork of met je handen. Wanneer dit allemaal goed door elkaar zat ging er één handje van de witte chocolade en één handje van de melkchocolade door de koekkruimels. Toen was het tijd om balletjes te draaien! Ik draaide de balletjes terwijl Saskia de chocolade ging smelten. De gedraaide balletjes legde ik op een bord met aluminiumfolie, zodat ze niet zouden vastplakken.
Zodra de balletjes klaar waren was het tijd om ze in de chocolade te dopen. Dit deden we door met een vork het balletje door de chocolade te roeren. De bonbons gingen daarna op een plaat met aluminiumfolie. Wij deden de helft met witte chocolade en de helft met melkchocolade, maar je kan natuurlijk ook pure chocolade gebruiken, of alleen witte of melk, wat je zelf lekker vindt!
Toen alle bonbons een chocoladelaagje hadden gingen ze de koelkast in.


Na iets van een halfuurtje was het tijd om te proeven! Het zijn hele lekkere bonbons, maar ook zeker heel erg machtig. Ze proef echt de Oreo heel erg goed en de stukjes chocolade aan de binnenkant maken alles nog lekkerder!



Aangezien we het niet konden laten om ook nog een paar lekkere worstenbroodjes te maken, hebben we dit ook nog gegaan. We hadden vier plakjes bladerdeeg over en maakte hier mini pizza's van. Wat is dat lekker zeg! We pakten gewoon een paar dingen wat we in huis hadden, zoals cervelaat, tomaatjes, Italiaanse kruiden en geraspte kaas. Dit ging allemaal op het plakje bladerdeeg en daarna vouwden we de randjes naar binnen. De worstenbroodjes gingen 17 minuten in de oven op 220 graden. Hierna gingen de mini pizza's in de oven voor 20 minuten op 200 graden.


We hebben echt super lekker gegeten! Zowel de Oreo bonbons als de worstenbroodjes en mini pizza's zijn echt aan te raden om te maken. Best wel makkelijk maar super lekker!

Hejdå!
Xx Carmen

Geschreven in samenwerking met Saspiration!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Het is ook echt heel erg lekker, zeker het proberen waard! :)

      Verwijderen
  2. Zeker de stukjes chocolade aan de binnenkant van de bonbon maakt het niet zo standaard, maar speciaal. Lekker hoor dames, begin andrs een youtube kanaal. Ik zie wel een potentiele kans als jullie een bonbon ee eigen iets kunnen maken. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het recept is officeel van Foodgloss, dus eigenlijk is het niet helemaal ons eigen iets. Wel ontzettend leuk dat je zo enthousiast bent! :)

      Verwijderen